Des que era xicoteta, a ma casa les nadales són un element imprescindible tot el mes de desembre i part de gener. La música nadalenca té alguna cosa que em fa vindre ganes de menjar torrons, muntar el betlem i fer llistes de regals! Enguany ha eixit Ara ve Nadal, un àlbum on diversos grups i artistes (Tardor, Sva-ters, Andreu Valor, Feliu Ventura i altres) reinventen nadales tradicionals valencianes en diferents estils. Una prova més que la música tradicional és viva, canviant i evoluciona constantment!

Si sou, com jo, fans incondicionals de Pep Gimeno “Botifarra”, vos agradarà Ja ve Nadal, que va eixir ara fa un any i recull dotze nadales tradicionals interpretades pel cantaor de Xàtiva acompanyat per algunes agrupacions musicals. Més antics, però igualment boníssims, són els discs de Nadal del grup Al Tall i Bon Nadal, de Paco Muñoz.

I, clar, quan s’acosta el Nadal no poden faltar les nadales en les meues classes. Enguany, els meus alumnes han repassat el present d’indicatiu amb “Un camell d’Orient“, de Manel. Voleu la fitxa? Ací la teniu! Amb el meu grup de nivell A2 hem aprofitat per a introduir algunes diferències dialectals en el lèxic (grimpar, pessebre, sortir …) i en la morfologia verbal (“disculpi, taxista, em podria orientar?”).

Gaudiu de les festes… i de la música que ens ofereixen! Bon Nadal 🙂