unaescolablanca Una escola blanca que s’obri i mai no es tanca, de Vicent Pardo, editat per Bromera, és el nostre llibre viatger, l’eix vertebrador de la segona crida de Llegim i compartim. Cada setmana, un alumne o alumna de la classe se l’emporta a casa. Com que les classes són setmanals, té set dies per a llegir un capítol per a fer-ne un resum oral en la classe següent.

Els capítols d’aquesta obra fantàstica són relativament independents: narren històries diferents que tenen lloc en la mateixa escola. El vocabulari i la temàtica són adequats al nivell de la classe (B1): aspectes de la vida quotidiana, els hàbits, l’educació, la família, la salut, … A més, els capítols són curts i ofereixen una lectura ràpida i amena. Aquesta estructura permet que la lectura setmanal de cada alumne tinga un principi i un final marcat, cosa que n’afavoreix el resum.

Amb aquesta activitat treballem, a més de la comprensió lectora, la capacitat de síntesi i l’expressió oral, destreses fonamentals en els nous models d’examen de certificació de valencià.

La durada d’aquesta crida és indefinida: acabarà quan acabe el curs… o els capítols del llibre!

crida-2

Com es poden guanyar punts amb aquesta activitat? Hi ha dues vies:

  • L’exposició oral: cada capítol llegit i exposat per un alumne o alumna sumarà 5 punts al seu equip.
  • Twitter: l’alumne o alumna que s’emporta el llibre a casa té, a més, la possibilitat de fer preguntes de vocabulari al Twitter per a la resta de la classe a partir de la lectura. Cada pregunta llançada suma 5 punts a l’equip. L’equip contrari té l’opció de contestar la pregunta durant les vint-i-quatre hores següents per a emportar-se cinc punts també si ho fan correctament. Si no ho fan, la resta de membres de l’equip que ha fet la pregunta poden respondre-la i, si encerten, sumar 5 punts més. Tant els que feu la pregunta com els que la responeu, no oblideu l’etiqueta #LlegimB1! Aquest en seria un exemple:

Puntuació (actualitzada el 20/5/17):

  • Gairebé: 5 punts (exposició de Mustapha) + 5 punts (exposició de Carlos) + 5 punts (exposició d’Ana U.) + 5 punts (exposició d’Empar) + 5 punts (exposició Ana P.) = 25 punts
  • Sense temps: 5 punts (exposició d’Amparo) + 5 punts (exposició d’Ana B.) + 5 punts (exposició Antonio) + 5 punts (exposició de Marce) = 20 punts

Save