Tothom sap que el foment de la lectura en els xiquets i xiquetes passa pels adults que componen la seua família. Per això, la tercera crida de Llegim i compartim consisteix a compartir moments de lectura amb menors. No hi ha lectures obligatòries: val qualsevol tipus d’experiència lectora, sempre que siga en valencià.

Aquesta activitat s’allargarà des de hui, 11 de març, fins a l’11 d’abril. Les Falles ens toquen de ple, i el nostre centre està al cor de la ciutat de València, així que no podíem ignorar la campanya #LlegimFalles, una iniciativa que pretén acostar al lectura al món faller. Per això, la lectura de temàtica fallera tindrà recompensa extra.

crida 3

L’objectiu principal d’aquesta crida és compartir una experiència de lectura amb xiquets, xiquetes o adolescents. Molts teniu fills o filles, nebots, nebodes, cosinets i cosinetes… Els que no, podeu recórrer a accions, per exemple, de voluntariat: sabeu que en algunes de les biblioteques municipals de València busquen persones que facen de contacontes?

Com podem guanyar punts amb aquesta activitat? Com sempre, tenim dues vies:

 1. Lliurar qualsevol de les redaccions que detallem a continuació suma 5 punts a l’equip. Les redaccions tindran a veure amb l’experiència de lectura. Se’n pot entregar una, dues, tres o cap: són opcionals! Les propostes (entre 150 i 170 paraules) són les següents:
  • Escriviu una ressenya d’un dels llibres que hàgeu llegit durant l’activitat Parauletes.
  • Feu una narració de la vostra experiència lectora compartida. On va ser? Quan? Què vau sentir?
  • Descriviu un dels personatges d’algun dels llibres que hàgeu llegit durant aquesta crida, tant físicament com psicològicament.
 2. Fer tuits sobre l’experiència lectora compartida amb l’etiqueta #LlegimB1 suma 5 punts a l’equip. Per a guanyar 5 punts extra, es pot afegir un vincle amb el món de les falles i l’etiqueta #LlegimFalles. No coneixeu llibres fallers? Cap problema! Ací teniu uns quants suggeriments:
  • Visca les Falles!, de Teresa Broseta, vos explica com Mei, una xiqueta xinesa, descobreix el món de les Falles.
  • Empar, fallera major infantil, de Fani Grande, narra la història d’Empar mentre intenta fer realitat el seu somni.
  • La venjança del foc, també de Teresa Broseta, adreçat a un públic més major, conta la història d’una jove del barri de Velluters de classe humil i la seua lluita contra els senyorets.

Puntuacions (actualitzades el 7/4/17)

Gairebé: 5 punts (tuit) + 5 punts (redacció Ana U.: personatge preferit) + 5 punts (redacció Carlos: experiència lectora) = 15 punts

Sense temps: 5 punts (ressenya Marce).

Save

Save