Hui, 3 de juliol de 2020, s’obri el període d’admissió en les EOI (escoles oficials d’idiomes) valencianes. Si llegiu este blog, segurament teniu cert interés d’aprendre valencià o perfeccionar-ne el vostre nivell. Vos heu plantejat mai, però, estudiar en una escola oficial d’idiomes?

Al País Valencià hi ha 24 escoles oficials d’idiomes, moltes de les quals fan cursos de valencià. A més, la majoria tenen aularis en altres ciutats, perquè l’aprenentatge siga accessible a tothom. Les EOI, com a institució pública, són garantia de qualitat. Bona part del professorat hem passat processos de selecció per a ocupar-hi una plaça, i tots tenim accés a formació contínua per a millorar la manera com fem les classes. El currículum (el document que regula els continguts que s’hi ensenyen) està basat en el Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües, de manera que la formació que rebreu està avalada per especialistes del Consell d’Europa. Per si fora poc, durant el confinament hem adaptat tota la docència al sistema no presencial de manera que, siguen quines siguen les condicions durant el curs que ve, no vos quedareu sense docència, perquè estem preparades per a tot!

Si el que vos interessa és el certificat oficial de coneixements d’idiomes, heu de saber que els de les EOI són tan vàlids (almenys dins de l’Estat) com els de les institucions certificadores (JQCV, CIEACOVA, Cambridge, etc.). A més, el professorat d’EOI som qui millor coneixem els models de prova, perquè ens encarreguem d’avaluar les PUC (proves unificades de certificació) cada any!

El procés d’admissió telemàtica (per internet) estarà obert fins al dia 14 de juliol i s’ha de fer a través del portal web Telematrícula. Quan ho feu, podreu triar, per ordre de preferència, diferents combinacions d’idioma, escola i horari com vulgueu, de manera que si no podeu accedir a la primera opció, se vos assignarà la següent disponible. Això és ideal si teniu clar a quina escola voleu anar, però sou flexibles quant a l’horari, o si només podeu anar en una franja horària concreta però teniu la possibilitat de desplaçar-vos a més d’una escola.

Alguns consells per al procés d’admissió d’enguany:

  • Enguany no hi ha un període d’inscripció diferenciat per a l’alumnat oficial (els que ja heu estudiat en alguna EOI) i l’alumnat lliure. Tothom es matricula alhora i el sistema ja donarà la preferència a l’alumnat oficial en els casos que pertoque.
  • A diferència d’altres anys, enguany la preinscripció no va per ordre de matrícula sinó que, en cas que hi haja més alumnat (en la mateixa condició de preferència) que places disponibles, es desempata alfabèticament per cognoms a partir de la lletra Q.
  • Des de les escoles vos recomanem que preferentment feu la preinscripció en el període de juliol i no en el de setembre, que estarem en procés de PUC i serà més difícil atendre-vos per a resoldre dubtes i incidències.
  • Per acabar, recordeu que l’alumnat oficial que hàgeu cursat amb resultat apte un nivell a l’EOI durant este curs no heu d’esperar al resultat de les proves de certificació, sinó que amb la nota del curs promocioneu automàticament al curs següent.

A l’EOI de Paterna vos esperem amb els braços oberts en anglés, francés, alemany, italià i, per descomptat valencià! Durant el curs 2020-21, el Departament de Valencià oferirà els nivells B2, C1, 1C2 i 2C2.

Si teniu dubtes, podeu deixar un comentari en esta entrada o preguntar per les stories d’Instagram (@monicarichartg). També podeu consultar la guia ràpida del procés d’admissió o tota la informació ací. Animeu-vos-hi!